over cbra

Adviesbureau cbra is door Klaas Jan de Boer en Bart Rienstra in 2017 opgericht. cbra is een jong en dynamisch adviesbureau gespecialiseerd in integrale brandveiligheidsvraagstukken. Voor ons bestaat een veilig en economisch verantwoord brandveiligheidsconcept uit een goede balans in de benodigde bouwkundige, installatietechnische en organisatorische (BIO) brandveiligheidsvoorzieningen. Wij beperken ons niet tot een bepaalde doelgroep. Bij ons kunt u terecht voor een breed scala aan brandveiligheidsvraagstukken: van woongebouwen, utiliteitsgebouwen tot aan de zware industrie.

Wij streven naar een nauwe samenwerking met bevoegd gezag en keurende instanties. Door deze instanties in de juiste fase bij het project te betrekken wordt de opdrachtgever niet verrast met achteraf gestelde aanvullende eisen. Gezien onze ervaring uit het verleden zijn wij in staat knelpunten vroegtijdig te signaleren. Door deelname aan normcommissies kunnen we tevens inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over onze aanpak, wij vertellen het u graag in een persoonlijk gesprek.
 

Neem contact op

cbra is aangesloten bij

VBE
NFPA

ir. Klaas Jan de Boer

adviseur bouwkundige brandveiligheid

Klaas Jan de Boer heeft aan de Technische Universiteit Delft een studie Civiele techniek met afstudeerrichting Bouwtechniek afgerond en is uitgegroeid tot senior adviseur op het gebied van integrale brandveiligheid. Klaas Jan heeft ervaringen opgedaan bij adviesbureaus, als docent bij hogescholen, bij een ontwerpbureau en bij de gemeentelijke- en rijksoverheid. Daarnaast heeft Klaas Jan als co-rapporteur NEN 6060 en NEN 6079 ontwikkeld en weet daardoor goed in te spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid. In zijn vrije tijd vind je hem achter de schildersezel, op de schaats of achter de afkortzaag.

ing. Bart Rienstra

adviseur brandbeveiligingsinstallaties

Bart Rienstra is werktuigbouwkundig ingenieur en heeft zich met werkervaring, cursussen en trainingen bewezen als specialist brandbeveiligingsinstallaties. Bart heeft ervaringen opgedaan als inspecteur van brandbeveiligingsinstallaties, riskconsultant bij een verzekeraar, installateur bij een installatiebedrijf en als adviseur van brandbeveiligingsinstallaties. Zijn werkveld reikt van kantoorgebouwen tot aan de petrochemische industrie. Met de opgedane theoretische en praktische ervaring is Bart instaat een gefundeerd advies te geven voor elke situatie. Na werktijd vind je Bart op de racefiets, op de schaats of achter de werkbank.

Hilco Hiemstra Msc

adviseur bouwkundige brandveiligheid

Hilco Hiemstra is afgestudeerd aan de fulltime International Master of Fire Safety Engineering (IMFSE), dat een samenwerking is van de universiteiten Gent (Belgie), Lund (Zweden) en Edinburgh (Schotland). In opdracht van Lund University heeft Hilco onderzoek verricht naar de effecten van brand in verschillende woningbouwmethoden. Daarvoor heeft Hilco de studies HBO bouwkunde en (deeltijd)studie Fire Safety Engineer aan de Hanze Hogeschool Groningen succesvol afgerond. Na zijn studies richt Hilco zich al een aantal jaren voornamelijk op passende brandveiligheidsconcepten voor complexe gebouwontwerpen. Naast het werk houdt Hilco van sporten (mountainbiken, hardlopen en fitness) en trekt hij er graag op uit om op de wereld te ontdekken.

cbra is sponsor van o.a.

Team Port of Amsterdam

Team Port of Amsterdam

Voetbalteam Diva’83

Voetbalteam Diva’83

Team cbra

Team cbra